Zuid-Oosterkerk Haarlem

Met behoud van de karakteristiek ruimte en detaillering werd dit monument (Arch. B.T.Boeyinga) verbouwd tot ICT-kantoor voor 35 medewerkers.
Door slim toevoegen van daglicht en extra vloeroppervlakte in de vorm van een stalen en glazen inbouw in de voormalige kerkzaal, werd het oppervlak bijna verdubbeld en bruikbaar voor een kantoorfunctie. Het kantoor werd uitgeroepen tot leukste kantoor van Nederland in 2013.

Referentie

Foto3heren ingezoomdWij zijn heel trots op wat hier staat. Het functioneert als kantoor uitstekend en het is gewoon mooi: elke keer dat een klant van ons binnenkomt krijgen we positieve reacties. Ook de samenwerking met Gertjan was goed. Hij doet wat hij zegt, komt afspraken na. Luistert goed en begreep ons. In de eerste presentaties bood hij meerdere alternatieven aan, ieder met voor- en nadelen.  Zo kwamen we samen tot de beste mooie én functionele oplossingen. Het gebouw past daarom ook als een op-maat-gemaakt pak. Ook technische vraagstukken die bij dit type gebouwen belangrijke aandachtspunten zijn, zoals geluid en brandveiligheid, zijn kundig in het plan geïntegreerd.

Projectdata

Ontwerp: als zelfstandig architect
Opdrachtgever: ProActive, Haarlem

Terug naar overzicht
Top