Een hart voor bouwen en onderwijs

Het is nu bijna 3 jaar geleden dat u een nieuw bericht op mijn site hebt gelezen. Misschien vermoedt u dat er geen nieuws was, maar dat is niet zo. Er is zelfs nieuws te melden over een ander vak, dat van het onderwijs.

In de afgelopen periode ben ik betrokken geraakt bij het beroepsonderwijs. Ik heb gewerkt als docent bouwkunde bij de vakgroep Bouwkunde aan het ROC A12 in Ede. Een erg leuke (vak)groep mensen met hart voor onderwijs én bouwen!

Voor mij een leerzame en intensieve periode, waarin het leren van een ander vak veel tijd heeft gekost, maar ook veel heeft opgeleverd. Theorie en praktijk kunnen goed samengaan, als ze elkaar ondersteunen! Ik heb ontdekt dat ik de verbinding tussen beide goed kan leggen en het leuk vind om de bouwpraktijk in mijn les te laten zien en ervaren. Sinds afgelopen zomer ben ik bevoegd docent.

Op dit moment is de school waar ik lesgaf gesloopt en wordt er een nieuwe school gebouwd dat het Technova gaat heten. Dit verrassend open gebouw is ontworpen door Cepezed en wordt geopend in september 2018. Het krijgt een hart waarin verbinding wordt gelegd tussen alle technische vakken én het bedrijfsleven. Verbinding leggen tussen onderwijs en praktijk óf omgekeerd, is iets wat mijn hart heeft. Daar kan ik alleen maar blij van worden!

Top